Firmy z Moravskoslezského kraje navazovaly spolupráci s Vietnamem - seminář a dvoustranná jednání firem

Ve středu 29.3.2017 se v Ostravě uskutečnil seminář a následně dvoustranná jednání českých a vietnamských firem. Akce byla organizována jako doprovodný program oficiální návštěvy vietnamské delegace z provincie Gia Lai v Moravskoslezském kraji. Firmy z Moravskoslezského kraje měly možnost projednat obchodní spolupráci se zástupci sedmi vietnamských společností.

Akce byla organizována Moravskoslezským krajem ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Moravskoslezského kraje.

V rámci dopolední seminární části byla obchodním radou Velvyslanectví Vietnamu v Praze představena vietnamská provincie Gia Lai a možnosti spolupráce s moravskoslezskými firmami. Představilo se také všech sedm společností, které se oficiální delegace účastnily. Vietnamským účastníkům delegace, kterých bylo téměř 20, byl následně představen Moravskoslezský kraj, průmyslové zóny a byly prezentovány investiční možnosti pro zahraniční firmy.

V odpolední části probíhala dvoustranná jednání firem. Moravskoslezské firmy měly již předem připraven harmonogram schůzek, který byl vytvořen na základě jejich projeveného zájmu o schůzku s určitou společností. Proběhlo 30 schůzek a již nyní se rýsují konkrétní možnosti spolupráce. Jestli se podaří navázat dlouhodobou spolupráci, ukáží další jednání.

Seznam zúčastněných vietnamských společností na dvoustranných jednáních:
Vietnam Rubber Group (www.rubbergroup.vn)
HAGL Group (www.hagl.com.vn)
Quan Duc Export Business Company (www.qdgl.com.vn)
The Corporation 15
Thuan Nguyencontstruction Limited Company
Vietnam JSC Bank for Industry and Trade (www.vietinbank.vn)
Univerzita Ton Duc Thang (www.tdt.edu.vn)

Prezentace ze semináře jsou k dispozici ke stažení pod článkem.