Hlavní stránkaStanoviska hospodářské komory, výzvy k diskusi, průzkumy

Podněty členů HK ČR k legislativě

30. července 2014

Vážení členové, dovoluji si Vás požádat o vyjádření Vašich podnětů ve smyslu toho, co podle Vašeho názoru je nutné v rámci platné, případně připravované, legislativy iniciovat z pohledu změn, resp. co Vás nejvíce tlačí v platných zákonech. Prosím Vás nejen o konstatování určitého problému, ale zároveň i o Váš návrh řešení, resp. cestu a kýžený výsledek včetně označení Vaší priority.

Vyjádření HK ČR k mediálnímu obvinění z falšování

21. ledna 2014

Hospodářská komora České republiky znovu důrazně odmítá nařčení, že se dopustila podvodu a „falšovala“ dokumenty kvůli evropským dotacím. Stejně tak důrazně odmítáme mediální tvrzení, že by prezident HK ČR Kužel „přiznal do Bruselu“, že údaje byly zfalšované, jak uvedl zdroj Českého rozhlasu či Hospodářské noviny.

Daňové úlevy pro firmy na podporu odborného vzdělávání

4. prosince 2013

Parlament České republiky schválil s účinností od 1.1.2014 daňové zvýhodnění pro firmy, které se zapojí do odborného vzdělávání žáků středních odborných a vyšších odborných škol. Jedná se o odpočet na podporu pořízení majetku na odborné vzdělávání a odpočet na podporu výdajů vynaložených na žáka.

HK ČR nemá nic společného se soutěží "Nejlepší podnikatel, manažer a firma

7. dubna 2010

Hospodářská komora České republiky neposkytla záštitu a rovněž žádným způsobem neparticipuje na soutěži „Nejlepší podnikatel, manažer a firma České republiky“, organizované společností NPMF ČR k. s.

Hlavní strategické cíle revitalizace hospodářství MsK 2007 - 2013

10. ledna 2008

Tento materiál vychází ze strategického dokumentu Revitalizace hospodářství Moravskoslezského kraje zpracovaného v roce 2005 jako pilotní projekt Krajskou hospodářskou komorou Moravskoslezského kraje a Sdružením pro rozvoj Moravskoslezského kraje ve smyslu Zásad regionální politiky MMR za podpory úř…